Wie zijn auto wil verzekeren, ontdekt dat er verschillende dekkingen zijn. Iedereen met een auto moet minimaal een WA-verzekering afsluiten, maar je kunt ook voor een allrisk autoverzekering kiezen. Omdat dit de meest uitgebreide verzekering is, is hij ook het duurst. Daarom vraag jij je misschien af wanneer je voor een allrisk autoverzekering kiest. In deze tekst geven wij je het antwoord.
 

Leeftijd van de auto

Twijfel jij of je een All-risk autoverzekering af moet sluiten? Dan kun je de leeftijd van het voertuig als uitgangspunt nemen. Dit lijkt misschien wat vreemd, maar veel mensen bepalen op deze manier of zij hun auto allrisk verzekeren. Als je een auto jonger dan 6 jaar gekocht hebt, is het verstandig om een allrisk autoverzekering af te sluiten. Voor auto’s van 6 tot 9 jaar oud is WA + de beste keuze en voor auto’s van 9 jaar of ouder volstaat een WA-verzekering in de meeste gevallen.
 

Waarde

Op basis van bovenstaande informatie denk je misschien dat een allrisk autoverzekering alleen afgesloten wordt voor auto’s jonger dan 6 jaar. Dit is niet het geval, want voor sommige oudere auto’s kan het ook interessant zijn om een allrisk verzekering af te sluiten. Heb je een auto gekocht waarin amper gereden is? Dan heeft het voertuig waarschijnlijk een lage kilometerstand. De auto kan in dat geval nog veel geld waard zijn. Voor auto’s met een hoge dagwaarde kan het ook interessant zijn om een allrisk autoverzekering af te sluiten. Weet je niet goed wat je moet doen? Laat je dan adviseren door een verzekeraar.
 

Overstappen naar minder uitgebreide dekking

Heb jij je auto jaren geleden allrisk verzekerd? Dan is hij inmiddels misschien ouder dan 6 jaar. Als je hem veelvuldig gebruikt hebt, is hij bovendien minder waard geworden. Je kunt de allrisk verzekering dan aanhouden, maar dit is financieel gezien niet interessant. Overweeg daarom een stapje terug te doen en een WA+-verzekering af te sluiten voor je auto. Doordat de dekking van deze verzekering minder uitgebreid is, betaal je er ook een lagere premie voor. Je kunt hiervoor overstappen naar een andere verzekeraar, maar dat hoeft niet. Bij vrijwel iedere verzekeraar kun je de dekking van een autoverzekering namelijk makkelijk en snel aanpassen.
 

Zo verzeker jij je auto allrisk

Als je jouw auto allrisk wilt verzekeren, vraag jij je misschien af hoe je dit doet. Je kunt langsgaan bij het kantoor van een verzekeraar, maar dat hoeft niet. Je kunt tegenwoordig namelijk ook online je auto verzekeren. Bezoek de website van een verzekeraar, vul je kenteken in en geef antwoord op een aantal vragen. Je krijgt vervolgens niet alleen te zien wat een allrisk autoverzekering kost, maar ook hoeveel je per maand kwijt bent als je voor een minder uitgebreide dekking kiest. Bij het verzekeren van je auto is het overigens niet verstandig om je volledig te laten leiden door de prijs. Het is namelijk belangrijker dat je auto goed verzekerd is en dat kost nou eenmaal geld.