Rijopleiding Mussel
in Mussel
Autorijschool
Vraag gratis en vrijblijvend informatie aan over autorijschool in omgeving Mussel en ontvang speciale acties en kortingen. Veel autorijscholen hebben speciale kortingen op hun autorijlessen, als je via deze website informatie aanvraagt..Ook niet-studenten! Maak automatisch kans op het winnen van prijzen: Apple iPhones, Apple iPads, of geldbedragen 20, 50 of 100 euro, vakanties naar Praag voor 2 personen. Zorg dus dat je de juiste gegevens invoert.
  Aad Van Der Voorde
Rijschool aanmelden?... Klik hier
Onderdeel van StudentRijbewijs.NL
Autorijschool

Rijopleiding Mussel
musselweg 27
9584 AA Mussel
0599-454908

Categorien (auto/motor): Rijopleiding Mussel geeft autorijlessen.

Extra informatie:

Sinds januari 2008 geven wij ook rijles in de SIMULATOR. Met mooie van dit systeem is: het in een rustige omgeving aanleren van de basis van het autorijden, zonder stress.

Effectiviteit rijsimulator

Normaal gesproken hebben leerlingen gemiddeld 30 tot 40 rijlessen op de weg nodig. Maar na de 2e fase zijn bij ons nog slechts 10 tot 15 rijlessen op de weg nodig. De meeste rijsimulatoren hebben een functie aan het begin van de rijopleiding, nl. bij het leren schakelen, wegrijden en andere basisvaardigheden. Maar bij de simulatoren die wij toepassen worden lessen gegeven die zich met name richten op het leren omgaan met het verkeer, de verkeersregels, verkeersborden etc. in realistische verkeerssituaties. En dat zijn precies de onderdelen die tijdens praktijklessen op de weg de meeste tijd kosten om onder de knie te krijgen. Trainen in de rijsimulatoren die wij gebruiken is veel effectiever dan de traditionele rijles in een lesauto op de openbare weg. Daarvoor zijn een aantal redenen:

Snellere automatisering van vaardigheden. De rijlessen zijn zo gemaakt dat ze heel effectief het gewenste gedrag aanleren. Tijdens de lessen worden eerst de meer eenvoudige verkeerssituaties getraind, en gaandeweg worden de leersituaties complexer. Daardoor leer je sneller om situaties te herkennen en daar snel een goede reactie op te geven. Op de weg moet je vaak allerlei dingen tegelijk doen waardoor je al snel overbelast raakt en daardoor minder effectief leert. In de rijsimulator worden de rijvaardigheden zodanig getraind dat overbelasting veel minder snel zal optreden. Je traint je vaardigheden daardoor veel sneller.

Meer leersituaties per lesuur. Tijdens een traditionele rijles op de weg worden leermomenten min of meer toevallig aangeboden. Het is maar net hoe druk het is op de weg of wat je toevallig tegenkomt. Maar tijdens een simulatorles kom je in korte tijd heel veel situaties met een grote leerwaarde tegen. Daardoor heeft een rijles in de simulator een voor iedere leerling gegarandeerde effectiviteit.

Systematische en snelle feedback. De simulator maakt gebruik van een geavanceerde 'virtuele instructeur' en een leerling volg systeem (LVS). Deze virtuele instructeur beoordeelt voortdurend je gedrag en wanneer je iets niet goed doet maakt de virtuele instructeur je daar meteen op attent. Door deze systematische en snelle feedback leer je sneller om goed te rijden. Na afloop van de simulator rijles zorgt het LVS ervoor dat je een gedetailleerd rapport krijgt over de les, waardoor je beter weet wat je sterke en zwakke punten zijn.

Een veilige leeromgeving. Je traint in de simulator in een veilige omgeving zonder stress. Wanneer je een fout maakt heeft dat natuurlijk veel minder ernstige gevolgen dan in een lesauto. Daardoor leer je op een meer ontspannen manier en dat zorgt ervoor dat je beter informatie opneemt. Je leert namelijk veel minder snel als je gespannen bent. In de rijsimulator ga je ook meer je eigen gang dan in een lesauto. Door de onmiddelijke feedback van de virtuele instructeur leer je dan veel meer van je eigen fouten dan tijdens een traditionele rijles in een lesauto, waar je die fouten juist probeert te vermijden. In de simulator leer je dus veel meer door te doen en dat sluit goed aan op hoe mensen vaardigheden zoals autorijden het beste leren.

Een motiverende leeromgeving. De meeste leerlingen vinden het erg leuk om in de simulator te rijden. Het is dus motiverend en dat vergemakkelijkt het leren.

Vraag stellen aan Rijopleiding Mussel:

Naam:
Email:
Vraag:

Vul hier uw code in: